Є лише три причини, через які військовозобов’язаний може не прийти або запізнитися у ТЦКСП після отримання повістки

Picture

В Україні через повномасштабне вторгнення РФ триває воєнний стан і під час загальної мобілізації чоловікам у віці від 18 до 60 продовжують вручати повістки у "військкомат", однак існують три причини, через які військовозобов’язаний може не прийти або запізнитися у ТЦКСП після отримання "повідомлення".

Об этом сообщает Устав

Про це йдеться у постанові Уряду № 1108 від 30 вересня 2022 р.

Поважні причини, через які військовозобов’язаний може не прийти до територіального центру комплектування та соцпідтримки:

Хвороба, яка не дозволяє самостійно пересуватися;

Необхідність догляду за хворою дружиною, чоловіком, дитиною, своїми батьками або батьками дружини/чоловіка, які повинні проживати разом із військовозобов’язаним. У цьому випадку не повинно бути близьких родичів, здатних взяти догляд за ними;

Кримінальне провадження, застосування адміністративного стягнення чи кримінального покарання щодо військовозобов’язаного чи резервіста.

Для підтвердження поважної причини, через яку немає можливості вчасно відвідати ТЦКСП по повістці, потрібно надати офіційні документи та відповідні довідки.

Відповідальність за неявку до військкомату за повісткою визначається видом документа та кількістю випадків, коли військовозобов’язаний не прийшов до ТЦКСП. Максимальний штраф складає 8500₴

Якщо ж людина не приходить після вручення повістки три й більше разів, на неї можуть подати до суду та притягнути до кримінальної відповідальності. Якщо ж військовозобов’язаний не з’явився у військкомат після мобілізаційного розпорядження, то йому загрожує позбавлення волі від 3 до 5 років.

Источник: Дедал